Khas untuk supermom

Adakah anda sanggup terima :
.
1: bangun setiap 2 jam setiap malam untuk menyusukan baby bermula dari hari pertama kelahiran yang penuh episod suka/duka sehingga infinityyyyy and beyond 🚀🚀🚀

2: tidur mengiring sebelah side 30 minit or lebih atau duduk di kerusi memangku anak menyusu selama 30 minit atau lebih? Lebih tragis perlu lakukan sendirian sebab suami tidur mati!

3: anak nak mengempeng dengan anda. Anak tak boleh diletak kan dalam baby cot atau atas tilam? Paling best, anda perlu lakukan sendiri sebab baby tak mau dengan suami atau orang lain. Datang pula manusia lain dengan advice negative 😂😂😂

4: Menepati jadual pump setiap 3jam berdurasi 15 ke 20 minit sekali di tempat kerja untuk memastikan demand sentiasa ada tanpa skip session? Atau power pumping yang menelan masa sejam satu session sekurangnya seminggu sekali?

5: Breast bengkak sebab oversupply? Sehingga anda demam tahap makan tak lalu, breast panas berdenyut sampai berhari-hari? Suami buat derk (padahal suami tak tahu apa nak kena buat) 😜

6: Badan lesu, muka pucat gara-gara keletihan bekerja, menyusukan anak , dan menguruskan rumah tangga? Sometime datang sakit kepala macam migraine tapi hanya boleh telan paracetemol sahaja sebab kau bf mom!

7: berkuntau setiap pagi untuk menyiapkan diri ke tempat kerja dan menyiapkan anak-anak ke tempat asuhan? Paling win bila suami jenis outstation or suami keluar lebih awal dari isteri gara-gara nak elak traffic jam! duduk pulak rumah kongsi bertingkat, bag-bag berderet nak kena hangkut..pergi kerja balik kerja semua buat sorang-sorang heh!1

8: anda jenis pekak kan telinga bisukan mulut keraskan hati boleh menerima pandangan sinis dari orang sekeliling termasuk mertua, keluarga, sahabat dan netizen

9: anda selalu lapar, makan tak henti, badan tak turun-turun sejak anak lahir (ada cara pemakanan yang betul untuk bf mom, tolong cari orang yang arif bukan main hentam je)

10: support equipment breastfeeding gila mahal..breastpump, storage bag, storage bottle, storage bag, ice pack, nursing cover,nursing bra, nursing wear eh-eh, masuk milkbooster sekali sebab susu kurang!

11: and the list goes on and on mommies!

Ini hanyalah diantara situasi yang anda alami sebagai bf mom yang normal. Belum campur kes anak jaundice dalam pantang, emosi semasa dalam pantang, karenah anak-anak yang lain (jika ada), karenah si suami (kes isteri yang mahu bf sebab trend, kena pula suami jenis ikut suka kaulah bini, kau nak ko lead/tanggunglah). Majikan yang tak support, colleagues yang mulut celupar..belum campur bab parenting lagiiiiii..hahaha

So, welcome to the breastfeeding world mommies!
.
Sebab tu la saya cakap breastfeeding ni COMMITMENT, bukan trend

Oleh: Puan Maisarah Ismail

Ulasan

  1. akhir-akhir ini sering kita jumpai sepasang pasutri yang mungkin dalam hubungan bercintanya kurang memuaskan dengan ukuran alat vital pria yang semakin mengecil
    ketika bertambahnya usia, perlu anda ketahui cara untuk memperbaiki ukuran alat vital yang cepat dan hasil permanen salah satunya dengan menggunakan alat terapi
    pro extender yang merupakan salah satu cara yang paling aman dengan teknologi
    push up, selain itu problem yang baru-baru ini sering terjadi didalam kehidupan pasutri adalah semakin melemahnya libido pasangan yang dikarenakan berbagai masalah
    muncul dalam menjalani aktifitas sehari-hari yang sangat melelahkan dikarenakan pekerjaan yang sangat menyibukkan, lalu untuk mengatasi cara tersebut biar istri betah
    melayani anda saat diranjang perlu anda siapkan sebelum istri anda semangat untuk melakukan hubungan intim semalam suntuk namun jika anda tidak dapat memuaskan
    dimalam yang romantis itu maka istri anda akan merasakan kecewa untuk melakukan hubungan intim selanjtnya, untuk itu anda harus mencari beberapa
    obat kuat perkasa yang mampu memberi stamina perkasa seperti
    viagra usa yang sekarang ini banyak diburu oleh penjuru dunia untuk memuaskan
    pasangan mereka, sekarang yang perlu anda lakukan adalah mencari ditoko-toko terdekat yang menjual
    obat kuat asli secara resmi baik itu ditoko konvensional ataupun ditoko
    online yang menjual obat kuat laki laki diwilayah terdekat yang
    bisa anda kunjungi obat kuat cod di kembangan yang merupakan daerah wilayah
    dki jakarta, jual obat kuat soloco di karangbahagia lokasi berada didaerah
    kabupaten bekasi, jual cialis cod di cilebar bagi anda yang berada diwilayah
    kabupaten karawang, bagi anda yang berada diwilayah kota semarang bisa anda mampir ke
    toko obat kuat pedurungan yang berada dipinggir-pinggir jalan dan bagi
    anda yang berada dikabupaten bandung dan sekitarnya bisa anda kunjungi di
    alamat obat kuat di bojongloa kidul provinsi jawa barat.

    BalasPadam

Catat Ulasan