Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2018

9 rahsia rezeki mencurah-curah

Imej
9 Rahsia Rezeki Mencurah-Curah Yang Ramai Orang Tak Buat.
.
Tolong paksakan diri untuk buat 9 perkara di bawah ini setiap hari, InshaaAllah anda akan mendapat hasil yang sangat dasyat!1. 1000x istighfar dengan penuh kusyuk terutama ketika di waktu pagi atau sedang memandu untuk menyelesaikan urusan bisnes.
.
2. 1000x selawat kepada Nabi Muhammad saw dengan penuh kusyuk. Ambil hati kekasih Allah dan berdoa.
.
3. 5000x zikir kepada Allah swt, antara amalan terbaik untuk berzikir ialah dengan menyebut nama “Ya Allah”.
.
4. Solat Dhuha 4 rakaat dan baca 7x doa dhuha dengan penuh keyakinan kepada Allah swt. Hayati doa ini.
.
5. Bacakan 3 Al-Fatihah untuk diri sendiri, mak ayah dan khusus untuk orang khas yang anda nak bacakan (contoh mentor atau guru anda)
.
6. 3x baca surah Al-Ikhlas umpama khatam 30 juzuk Al-Quran dan paling dasyat anda telah bina 1 istana di syurga! Subhanallah.
.
7. Bacakan doa atau Al-Fatihah kepada 7 orang yang anda tak kenal. Tengah makan di kedai doakan pada orang…

Jom kongsi

Imej
Lebih 1436 tahun dahulu, apabila bayi lahir, Rasulullah SAW mengamalkan mengambil secebis kurma dan memasukkannya ke dlm mulut. Rasulullah SAW akan mengunyahnya hingga lembut dan kemudian menyapunya di lelangit bayi yg baru lahir. Ini dipanggil Tahneek dlm Islam.
- Hari ini BBC News melaporkan dari pakar - sedos gula dlm bentuk gel yg disapu dlm pipi dlm mulut merupakan cara murah dan efektif utk melindungi kerosakan otak bagi bayi yg lahir tak cukup bulan. Inilah sebabnya Muslim mengamalkan amalan Rasulullah SAW tanpa mempersoalkannya. Sains hanya kini baru meneroka tradisi yg telah diperkenalkan 1436 tahun dahulu kerana Islam dari dulu hingga kini masih mendahului segala perkembangan. Mari berkongsi ilmu, apatah lg sesama Muslim bahawa Islam bukan agama primitif. Subhanallah. Segala puji bg Allah.
********
'Jika sakit kepala di bahagian hadapan kepala, rawatannya adalah tidur. Jika di atas kepala, rawatannya adalah makan & minum air. Jika sakit kepala di bahagian belakang ke…

Happy travel guys

Imej
*Isu salah satu travel agent yang seludup duit melalui client beberapa hari lepas, patut dijadikan pengajaran buat traveller-traveller yang selalu singgah di airport. Isu ini berat, bukan isu kecil. Nasib baik duit, kalau dadah?**Ada beberapa isu di airport yang pernah berlaku untuk kita jadikan pengajaran di masa depan. Nampak remeh tapi bila kena batang hidung dan nampak tali gantung, nak senyum pun dah tak lalu.**1. Jangan terima kiriman dari orang lain yang tak pasti hujung pangkalnya. Apa lagi yang sudah siap dibungkus. Kalau barang2 baru yang dibeli sekalipun, sebaiknya anda bungkus sendiri supaya tidak ada benda-benda terlarang dibawa bersama melintasi Border Control.**2. Jangan combine beg dengan travel buddies yang baru kenal kat group2 travel. Biarlah check in asing2 dan bayar lebih. Kita tak tahu apa yang ada dalam beg kawan tu. Kecuali travel buddies anda jenis boleh share spender dengan anda ok lah.**3. Jangan pernah biarkan bagpack anda tidak berbalut/tanpa raincover. Ri…

Ajal sebelum jodoh

Imej
Kemalangan maut melibatkan lori & motorsikal di Km32.7 kulai ke Sedenak.Lorong kanan terhalang & trafik perlahan.AL-FATIHAH.Aminn.
ajal dulu menjemput sebelum Jodoh. Kita hanya mampu merancang,Tuhan yang menentukan.   😒

Hidup jangan mengeluh

Imej
Hidup jangan mengeluh ramai orang hidup lagi susah dari kita. Selalu duit takde bayar hutang. Bayar rumah, kereta, belanja dapur, bil macam-macam lagilah.Saya sendiri rasa penat. Pergi kerja pagi balik petang tetapi tak merasa pun duit gaji. Hilang macam tu je. Masa bujang boleh la simpan duit dah kahwin memang tak dapat la nak menabung.Kalau kena berhenti kerja macam mana nak hidup dengan hutang nak kena bayar. Mulut nak kena isi. Rupanya ada orang hidup lagi susah dari kita jangan mengeluh. Mungkin mereka tak makan sape tau kan 😒😒😒

Promosi Njoi

Imej
Dapatkan Njoi hari ini juga dengan harga yang cukup berpatutan. Anda berpeluang menyaksikan Commonwealth Games akan bersiaran pada 4thApril 2018  hingga 15th April 2018 di saluran Astro SuperSport – 6 channels Commonwealth Games coverage (Ch 780-785 for SD, Ch 790-795 for HD)On Arena – 1 channel tambahan for the Commonwealth Games coverage (Ch 800 for SD, Ch 803 for HD)Promosi berakhir 31 mac 2018. Harga asal Rm485 cuma bayar rm385 sahaja. Bulanan free tak perlu bayar. Nak apa lagi.

Anak cristiano ronaldo 7 tahun

Imej
Anak pemain bintang bola sepak dunia siapa lagi cristiano ranaldo memuat gambar anak kesayanganya dalam sosial instagram. Anaknya yang baru berusia 7 tahun mengambil gambar di sebuah jim dan beritahu pada wartawan saya ingin menjadi seperti ayah saya.Entri tersebut telah mengejutkan ramai nitizen terutama peminat bintang bola sepak cristiano ronaldo sendiri. Baru berusia 7 tahun telah mempunyai bentuk badan yang menarik. Dalam foto tersebut anaknya yang bangga menunjukkan ototnya tanpa baju.Sepatutnya pada usia mudalah untuk membentuk anak menjadi seorang yang berjaya pada masa akan datang. Bukan tunggu pada waktu remaja sebab itu mungkin sudah terlambat. Harap contoh ini boleh menjadi pemangkin pada semua ibu bapa di luar sana.

Nealofa boleh di dakwa

Imej
KUALA LUMPUR: Tindakan pelakon dan pengacara popular, Neelofa mengadakan majlis pelancaran koleksi tudung beliau di sebuah pusat hiburan di ibu negara, Isnin lalu, boleh mendedahkannya kepada tindakan undang-undang di bawah Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-wilayah Persekutuan) 1977.Timbalan Presiden Persatuan Guaman Hartanah Malaysia (HartaGuam), Salkukhairi Abd Sukor berkata, berdasarkan Seksyen 7 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-wilyah Persekutuan) 1977, mana-mana orang dengan apa cara sekalipun yang boleh menyebabkan agama Islam itu dipandang hina, adalah melakukan suatu kesalahan, dan apabila disabitkan mereka boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya sekali.Dalam kenyataan yang dihantar menerusi emel, hari ini, beliau berkata, Neelofa juga berhadapan dengan tindakan mengikut Seksyen 35 Akta yang sama atas tuduhan menganjurkan, mendorong atau menggalakkan orang lain untuk melakukan apa-apa maksiat,…

Kenapa kambing perap sejuk beku

Imej
Info Ringkas ProdukπŸ‘ Berat 1 pek Kambing Perap  adalah 1 Kilo GramπŸ‘ 1 pek  Ada 4 atau 5 slice kecil bergantung pada saiz ketebalan lamb itu sendiri .πŸ‘ Diadun dengan rempah ladahitam yang pekat , likat dan padu (HIGH QUALITY)πŸ‘ Sos tambahan ladahitam diberi sekali dalam adunan, ianya untuk disalut lagi dengan kambing semasa memanggang nanti.πŸ‘ Unik sebab tanpa pencicah,  makan ratah macam tu je pun boleh.πŸ‘ Sesuai makan dgn nasi. πŸ‘ Ini kambing Frozen , jenis LAMB dan bukan MUTTON seperti pesaing sering gunakan , yang diimport khas drpd Australia (HIGH QUALITY)πŸ‘ Bahagian kambing yang digunakan ialah bahagian lamb shoulder  , sebab bahagian bahu ini lembut dan SERASI dengan rempah ratus dengan rasa yang cukup enak.πŸ‘ Kekuatan Kambing Perap Sejuk Beku kami adalah 100% tak berbau HAMIS bila dipanggang.Apa tunggu lagi beli sekarang sebelum habis...
[KLIKSINI]