Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2017

Kisah fatah amin yang kita tak tau

Imej
Selepas Fattah amin berkahwin dengan Fazura dengan sekali lafaz Fazura telah menjadi milik Fatah Amin tetapi kenapa nealofa tidak di jemput. Ini kisah yang sebenarnya.Actually, Fattah memang tak boleh kawin dengan Lofa kerana dalam keluarga Lofa ada musuh Fattah iaitu abang ipar Lofa, Shaharnaz Ahmad. Disebabkan itu, family Lofa keberatan untuk menerima Fattah sekalipun umum mengetahui percintaan mereka berdua. Sebelum rapat dengan Lofa, Fattah terlebih dahulu kenal dengan Nur Fazura Shaifuddin. Oleh kerana Fattah sedar dia tak mungkin bersatu dengan Lofa, maka kehadiran Fazura sedikit mengubati kelukaan hatinya. Apa pun, sama-sama kita doakan yang baik-baik untuk mereka ini. Jodoh pertemuan, ajal dan maut bukan urusan kita. Cinta juga tak semestinya berakhir dengan perkahwinan kerana jodoh itu bukan miliknya. Buat Lofa, kuatkan semangat untuk teruskan hidup. Buat Fattah dan Fazura, nikmati hidup bersuami-isteri dengan penuh rukun. Semoga Allah memberkati dan merahmati hidup kalian.

Spm dah habis

Imej
Untungnya spm dah habis ye. Siap ada kata semangat atas baju lagi tu. Ingatlah adik abang nak pesan kehidupan mendatang lebih mencabar. Bukan mudah nak mencari rezeki. Persaingan banyak. Adik jangan menyesal kemudian hari sudahlah ye...

3000 hadiah untuk anda

Imej
Rugi kalau tak cuba. Senang je cuma daftar anda akan bawa balik 3000 hadiah untuk di menangi. Rebut peluang sekarang banyak tu 3000 hadiah. Cuba dulu mana tau rezeki anda.Macam mana cara saya nak menang 3000 hadiah tu. Anda cuma perlu daftar klik link di bawah promosi berakhir 22 disember 2017.[KLIK SINI]

Baby bro

Imej
Bersempena dengan musim cuti persekolahan ini, Astro menerusi platform Astro First Eksklusif (saluran 480) membawakan sebuah filem TV menarik bejudul 'Baby Bro'. Menampilkan trio terhebat yang pernah menggegarkan industri perfileman tanah air dengan filem pecah panggung, 'Polis Evo 1' sebelum ini, 'Baby Bro' bakal menggandingkan semula Ghaz Abu Bakar sebagai Pengarah dan dua Hero Malaya, Zizan Razak dan Shaheizy Sam sebagai pelakon utama. Turut terlibat adalah pelakon wanita popular, Izara Aishah dan adik Qistina. Filem tv bergenre komedi ini menjanjikan hiburan santai yang sesuai untuk ditonton seisi keluarga. Jangan lupa saksikan 'Baby Bro' mulai 30 November ini di Astro First Eksklusif (saluran 480) dan juga menerusi platform digital, 'on demand'.

Phd usia 72 tahun

Imej
PhD usia 72 tahun ! Allah rezekikan kak Mun berjumpa dengan seorang yang sangat istimewa, inspirasi, dan menakjubkan! Beberapa soalan kak Mun ajukan pada beliau. "Dr ambil bidang apa?"
- Pakcik ambil contemporary issues. "Kenapa sambung belajar"
- Pakcik memang minat belajar. Rasa sayang sangat tak belajar. Selagi umur masih panjang, pakcik memang nak belajar lagi..""Dr. ambil mode apa? Ulang alik ke uia ke macam mana?"
- Mixmode. Research+subjek. Terkejut kan? Ya. Pakcik ulang alik dari Beranang ke Uia. "Master di mana, bila?"
- Master kat uia jugak selama 2 tahun. Habis master, pakcik terus sambung Phd selama 5 tahun. "Lepas ni dr. nak buat apa?"
- Lepas ni pakcik nak sambung belajar lagi. Tak kerja lagi la dengan usia macam ni..Bayangkan.. Pakcik berumur 72 tahun habiskan master dalam masa 2 tahun dan sambung Phd sejurus selepas itu selama 5 tahun. 7 tahun berturut-turut belajar tanpa henti! MIXMODE ya tuan puan. Bukan COURSEW…

Sebab kenapa tak jadi kahwin

Imej
Mohon admin hide nama saya ye. Assalamualaikum, kalau boleh saya tanak tulis benda ni kt fb. Tpi tahap kesabaran dh diuji terlebih lebih disebabkan pihak sana telah memburuk burukkan nama saya sekeluarga. Ayah sndiri pesan, biar org buat kita tpi kita jgn balas. Tpi bila kita diam2 dia smpai dh tahap melebih mmg dah tak boleh nk simpan lgi. Sbnrnye rmai jgk yg nk tahu ni. Sebab selagi cerita ni tak dgr dari mulut saya, mmg mcm2 cerita yg smpai ke telinga fmily saya. So bermulalah cerita...
16/6/2011 tarikh pengenalan saya dan dia.
21/5/2016 tarikh pertunangan saya dan dia.
Tarikh nikah (yang sepatutnya) 6/10/2017
Persiapan kawin 90% siap.
Tapi malangnya pada 20/8/2017 family pihak lelaki dtg ke rumah utk memutuskan pertunangan kami atas alasan dia tak kuat godaan syaitan (paham2 jela)Org ketiga tu pulak merupakan jiran sebelah rumah dia yg bru dikenali sebulan (budak form 4) dan dia tergamak lupakan org yg ada dgn dia (6 tahun) time dia susah senang ni dari dia takde apape harta smp…

Blogger paling owesome 2017

Imej
15 blogger terpilih antaranya adalah blog saya sendiri. Alhamdulillah bukan mudah mengecapi bintang yang berkilawan gitu. Saya akan tetap menyokong blog www.bicaramakdara.com maklumlah nak bersaing dlm dunia yang penuh pancaroba bukan. Sambil tu korang boleh cari pengalaman dan blogwalking pada blog yang lain. Klik sumber di bawah.Sumber

Jom ke langkawi

Imej
Peraduan mingguan Tonton & Menang Gegar Vaganza 4 kini masuk minggu ketiga. Menangi percutian untuk 2 orang, selama 3H2M di Langkawi! Saksikan GV4 minggu ini untuk mendapatkan ‘kata kunci’ dan hantarkannya ke:
http://bit.ly/AstroCircleEventsandContestsUntuk menang, hantarkannya dari 12 hingga 18 November 2017. Saksikan Gegar Vaganza 4
Tempoh: 29 Oktober – 17 Disember 2017
Waktu Siaran: 9 mlm setiap hari Ahad
Saluran: Astro Ria (CH104) & Astro Ria HD (CH123)jawapan dia
1. Berani
2. Cabar
3. DiriJawapan aku dah bagi klik je link tersebut isi nombor akaun astro korang mana tau rezeki korang dapat tiket pergi langkawi 3 hari 2 malam untuk 2 tiket. Semoga berjaya.

Untungnya kerja kerajaan

Imej
PETALING JAYA: Ponteng kerja ialah masalah disiplin paling banyak dicatatkan Kementerian Pendidikan sejak 7 tahun lalu. Walaupun 2002 hari ponteng baru dibuang kerja kerajaan.Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid dipetik Bernama sebagai berkata, daripada 3,450 kes dalam pelbagai kategori kesalahan yang dikendalikan kementerian itu, sebanyak 1,912 kes (55.4%) tidak hadir bertugas dicatatkan sejak 2010 hingga Oktober tahun ini.Katanya, daripada semua kes ponteng kerja itu, sebanyak 1,311 kes (68.57%) merupakan kesalahan dilakukan anggota kumpulan pelaksana, manakala 601 kes (31.43%) membabitkan kumpulan pengurusan dan profesional.Beliau berkata, terdapat 1 kes di mana seorang kakitangan di kawasan pedalaman dibuang kerja kerana tidak hadir bertugas selama 2,002 hari atau 5 tahun.“Ini cerita di sekolah pedalaman dan kita tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku hingga tidak hadir selama 2,000 hari waktu bekerja,” katanya dipetik Astro Awani selepas merasmikan Hari Integriti Kemente…

Adakah anda seorang yang bertuah

Imej
Kini samsung s8, vivo v5 dan rm1000 package untuk dimenangi dan banyak lagi. Mungkin anda adalah pemenang yang bertuah itu.Kunjungi link facebook [KLIKSINI]Download atau muat turun di telefon pintar anda sekarang dan mungkin anda yang bawa pulang antara hadiah tersebut. [KLIKSINI]https://manis.app.link/ManisLuckyDrawAntara hadiahnya adalah:-📱samsung s8
📱vivo v5
🏊holiday pakage rm1000
💵 rm300 starbucks gift cardJom sertai sekarang..

Jom pergi umrah

Imej
Ingin memangi Pakej Umrah untuk dua (2) orang? Tunaikan hasrat Umrah bersama orang yang tersayang, dengan menyertai peraduan Nilai Pek "Langgan & Menang" anda hanya perlu jawab dua (2) soalan mudah dan and berpeluang memenangi sepasang Pakej Umrah.Apa tunggu lagi, langgan Nilai Pek Sekarang!1 x Hadiah Utama
Pakej Umrah untuk dua (2) orangTarikh Peraduan: 29 August - 30 November 2017

Cara-cara untuk melanggan secara online: Klik link dibawah > Login > Subscription > Add/change package                                            
Langgan secara online sekarang!Cara-cara untuk melanggan melalui CH200: Tekan 200 pada alat kawalan jauh > Langgan > Nilai Pek[KLIKSINI] untuk keterangan lanjut

Promosi dari lazada

Imej
Sempena 11.11.2017 tarikh yang cantik ini lazada nak buat promosi yang terbaik. Semoga anda boleh beli belah dengan penjimatan yang amat luar biasa.Malang sekali gaji dah habis. Jadi saya hanya mampu senyum je la. Nak tunggu gaji lambat lagi. Najib la ni bagi awal sangat gaji bulan lepas.

Program intensif cuti sekolah

Imej
Bagi mereka persedian upsr, pt3 & spm 2018. Diskaun khas untuk anak yatim sebanyak 50%.Bantulah anak anda sekarang. Kunjungi www.facebook.com/pt.faizajaya atau www.ptfaizajaya.edu.my kemudahan wifi secara percuma. Belakang hospital kajang atau hubungi talian 0192817880.

Al-fatihah zamri adenan

Imej
ALLAHYARHAM Zamri Adenan, pekerja kilang simen yang terjatuh dalam tangki diesel akibat satu letupan ketika menjalankan kerja penyelenggaraan di Rawang, Selangor, semalam dikatakan baru bekerja di kilang berkenaan.Ibu saudaranya, Rohaya Yahya, 48, berkata, anak saudaranya itu bekerja tidak tetap di banyak syarikat."Saya diberitahu dia baru kerja di situ beberapa bulan lalu kerana kilang simen berkenaan terletak tidak jauh dari rumahnya yang baru dibeli di Rawang," katanya ketika ditemui di rumahnya Kampung Surau Haji Daud, di Kuala Terengganu, hari ini.Menurutnya, Zamri mempunyai empat anak termasuk kembar berusia antara empat hingga 10 tahun dan jenazah anak saudaranya itu kemungkinan besar dikebumikan di Rawang kerana dekat dengan keluarga isterinya, Nadia Musa.Katanya, dia dimaklumkan mengenai kejadian itu selepas dihubungi isteri Zamri kira-kira 9 malam semalam sebelum memaklumkan kepada abang sulungnya yang juga bapa Zamri, Adenan Yahya, 64, yang tinggal di kampung sama…

Astro beri siaran percuma

Imej
Terima kasih kepada pelanggan yang masih setia dengan perkhidmatan station tv no 1 di Malaysia iaitu astro.Astro telah berjaya memenangi award awarded Gold in the ‘Media & Entertainment Brand’ category once again at the Putra Brand Awards 2017. Astro masih menjadi peminat no1 rakyat Malaysia.Astro sememangnya mengambil berat tentang siaran yang terbaik kepada semua pelanggan. Walaupun di kecam dengan pelbagai tohmahan tetapi astro masih kukuh dihati penonton yang setia.Atas kesempatan ini astro berikan siaran percuma atas sokongan anda selama 8th berturut-turut. Ini juga termasuk siaran astro go dari 12:01AM on Jumaat 3 November 2017 sehingga 11:59PM on Ahad, 19 November 2017 kecuali;-Pay Per View Channels
Astro First
Astro Best
Astro Plus
Astro Store

A-La Carte Sports Channels
Golf HD
Astro Cricket
WWE Network
Setanta Sports HD