Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2017

Perasaan orang yang sudah mati

Imej
"Orang yang mati awalnya tidak menyadari bahawa dirinya mati. Dia merasa dirinya sedang bermimpi mati. Dia melihat dirinya ditangisi, dimandikan, dikafani, disholati hingga diturunkan ke dalam kubur. Dia merasa dirinya sedang bermimpi saat dirinya ditimbun tanah. Dia berteriak-teriak tapi tidak ada yang mendengar teriakannya.Beberapa waktu kemudian...Saat semua sudah pulang meninggalkannya sendirian di bawah tanah. Allah kembalikan ruhnya. Dia membuka mata, dan terbangun dari "mimpi" buruknya. Dia senang dan bersyukur, bahwa ternyata apa yang dia alami hanyalah sebuah mimpi buruk, dan kini dia sudah bangun dari tidurnya.Kemudian dia meraba badannya yang hanya diselimuti kain sambil bertanya  "Kemana bajuku? Kemana hartaku?" Lalu dia meraba sekelilingnya yang berupa tanah "Dimanakah aku?" "Tempat apa ini? Kenapa bau tanah dan lumpur?" Kemudian dia mulai menyedari bahawa dia ada di bawah tanah, dan sebenarnya apa yang dialaminya bukanlah mimp…

Pembentangan bajet 2018

Imej
Bajet 2018 bukan hanya satu angka untuk dibentangkan tetapi ia adalah satu harapan rakyat untuk pembangunan rakyat dan ekonomi.Kerajaan bertanggungjawab untuk memastikan semua keperluan rakyat dipenuhi. Kita tidak boleh menafikan peranan pembangkang tetapi kami tidak memerintah negeri tetapi kami memerintah Malaysia.Kami kena fikir lubang besar faktor kewangan. Kepimpinan yang padu mencerminkan kredibiliti sebagai contoh kepada rakyat.Walaupun mudah untuk melebelkan tetapi bukan mudah untuk menjayakan. Cabaran besar untuk memenuhi keperluan rakyat harus dipikul dan digalas. Sejauh mana akan di penuhi bergantung kepada perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Perdana menteri yang kita sayangi hingga kini.

Tak Nak Sunyi Sepi Lagi GiveAway by ASTraveler (20November2017)

Imej
Lama sebenarnya dah tak join GA ni. Suport member. Orang memberi kita merasa. Good luck untuk korang yang join sama. Jom sama2 memeriahkan GA tersebut. Tarikh tutup 20 november 2017.Link:-
http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

Takut memang tak boleh berjaya

Imej
MESEJ PENTING JIKA ANDA MAHU TINGKATKAN JUALAN- BOOST PROFIT BISNES ANDA SETERUSNYA JADIJUTAWAN DALAM TEMPOH 12 - 24 BULAN DARIPADA SEKARANGSebelum itu mari kita lihat dahulu, bagaimana nak dapatkan keuntungan
1 juta dalam tempoh 12 bulan.Saya ambil contoh, keuntungan bersih 1 produk anda adalah RM30 sahaja. Untuk capai 1 juta keuntungan...Anda perlu jual 33,333 (lebih kurang) unit produk dalam tempoh setahun.Nampak macam besar, mari kita scale down. Bayangkan anda jual 3 jenis produk.Bukan hanya 1 produk. Jadi setiap 1 jenis produk, anda hanya perlu jual...
11,111 unit sahaja.Tahukah anda, sesetengah business owner di luar sana jual 10,000 unit hanya dalam tempoh sebulan. Malah ada usahawan yang jual lebih daripada 100,000 unit kurang daripada tempoh 3 bulan.Apa rahsianya? Bagaimana mereka buat?INI RAHSIANYA...1. Mereka ada Produk Sendiri.Jika anda sekarang adalah agen, dropshipatau stokis kepada produk orang lain - start think big, saya bukan minta andabuat sekarang - tetapi BINA 1 …

Saya ini miskin

Imej
Saya adalah wanita kampung yang miskin. Tetapi alhamdulillah saya berjaya dalam pelajaran dan ditawarkan kerja di Kuala Lumpur. Sedih untuk tinggalkan keluarga ibu dan ayah yang tercinta. Saya berjanji akan beli rumah baru untuk memperbaiki taraf hidup keluarga kami. Sebab saya kakak yang sulung.Semasa saya bekerja saya berkenalan dengan seorang lelaki bos saya. Hansem tak pasti kenapa dia minat kat saya. Sedangkan saya ini gadis kampung. Dia siap cerita kisah hidup dia. Ibu dan ayah nyer bercerai dia hanya di besarkan oleh ibunya sendiri. Tanpa kasih sayang seorang bapa. Tetapi dia berjaya sampai tahap sekarang. 2 tahun kami berkenalan akhirnya.Dia nak jumpa keluarga saya. Saya malu nak ceritakan sebab rumah kami yang tak seberapa. Saya pernah pergi rumahnya cantik besar. Saya pernah jumpa ibunya. Ibunya cakap kalau suka pada anak makcik takpelah tetapi jangan suka pada harta anak makcik dah la. Sedih hati saya tersentuh tetapi saya tak ceritakan pada dia. Takut dia marah pulak pada …

Hensem nyer abg driver uber

Imej
Apakah penyebab utama anda menggunakan uber atau crab car?. Mungkin di sebabkan tambang yang murah. Tetepi seorang awek ini menggunakan uber sebab pemandu yang hansem dan kacak.Seorang gadis dari Filipina ini bernama Marry Ann joy. Siap tangkap gambar seorang lelaki hansem pemandu uber dan upload di laman sosial. Ramai yang puji sambil berkata hansem nyer pemandu uber tersebut.Marry Ann tidak segan silu ambil gambar dan upload. Tanpa meminta izin terlebih dahulu ambil gambar abang driver pemandu uber tersebut.Ramai yang terhibur dengan rakaman video tersebut. Durasi 21 saat tetapi ditonton hampir 2.5juta kali tontonan. Ramai wanita gembira melompat keriangan walaupun Marry Ann tidak memakai tali pinggan keselamatan. Sebab kehenseman lelaki pemandu uber tersebut. Video tidak di upload kerana tidak sesuai ditonton.Sumber - astro awani

Meletop ovari tak

Imej
Baru2 ini dato seri vida tunjukkan gambar PA dia di facebook. Pengasas qu puteh dan juga sponser program gegar vaganza 4 29 oktober 2017 kena sebut kalau tak dia bising lak. Nama PA beliau ialah Ahmad Iqbal Zulkefli
Korang jangan ada part bergetar pulak..heheAntara komen di fb
Elyana - jambunya
Myra - ye ke PA Dsv jgn2 laki baru dia.
Ainul - x hansem pun
Syida - wow
Azura - anak ikan ni
Fendi Lily- ada bulu. Kunyit jom

Game paling bodoh

Imej
Tekanan Dada. Bukan permainan!Katanya benda ni dah jadi game.
Pass out challenge namanya.
Ada panggil choking games
Ada panggil skip challenge.Benda ni, bukan boleh ikut suka Kau tekan tulang selangka dia.Kemudian tekanan tu akan sebabkan gangguan dalam degupan jantung. Bila ada gangguan, peredaran darah ke otak juga akan kurang. Jadi automatik oksigen juga semakin kurang ke otak.Bila oksigen berkurang ke otak. Tahap kesedaran juga akan semakin berkurang. Paling tenat, tuan badan pengsan atau mati.Tidak ada game nak tunjuk acah macho.
Tidak ada game nak tunjuk kau hero.Adik, lokasi jantung kat kiri.
Kalau accident ada hentakan kat dada pun kita ambil berat.Kau boleh buat main, siap boleh gelak.Hal jantung, peredaran darah serta oksigen ke otak ni bukan perkara main2.Cuba perhati kawan tu collapse sekejap. Tu tanda oksigen tak sampai ke otak adik2.
Anda boleh maut sekiranya oksigen tidak sampai ke otak selama tujuh saat!Satu lagi, bimbang juga kalau tekan terlalu kuat jadi lak kepataha…

Review blog www.profhariz.com

Imej
Saya bukanlah orang yang layak untuk komen blog. Apatah lagi mengkritik blog orang. Hanya insan biasa yang masih belajar dalam arena blog memblog.Minta maaf kalau apa yang dikritik blog tuan. Ini hanya sekadar pandangan peribadi. Tidak pernah terlintas dalam hati sama sekali nak mengkritik blog tuan.Sememangnya blog tuan nampak cantik dan kemas www.profhariz.com tidak dinafikan. Tetapi ruang kosong adalah rasanya tidak sesuai. Itu pendapat peribadi saya. Gambar perempuan tudung yang cantik nampak menyerikan lagi suasana blog. Harap taun boleh kritik blog saya pulak.

Doc saya x boleh tidur

Imej
Hari ini, seorang wanita berumur 32 tahun datang mengadu tak boleh tidur, dan mahu ubat tidur. Kerjaya doktor ni bukan macam jual barang di supermarket, atau jual produk secara online. Customer nak, kita beri...apa jadi kat customer lepas tu lantak la. Doktor perlu tanya itu dan ini, bukan sebab saja saja nak menyibuk kepohci. Lebih lebih lagi doktor General Practitioner, sebab kami lah doktor pertama yg pesakit jumpa utk dapatkan pendapat dan rawatan. Kami yg bertanggungjawab cuba cari diagnosis,dan yang mana perlu rawatan pakar, kami rujuk ke pakar. Bayangkan dari ibu mengandung, budak kecik,orang tua, kaki MC, sakit biasa, sakit buat buat, sakit kronik, sakit jiwa...tugas kami kena kenalpasti betul betul..tu sebab penting bertanya..proses History Taking nama nya...." Doc I nak ubat tidur...dah seminggu I tak boleh tidur...badan pun sakit sakit penat ni siang pergi kerja..I cuba minum ubat batuk 1/4 botol dah 2-3 malam.."I takde ubat tidur..lagipun, ubat tidur tu bukan pen…

Gegar vaganza 4

Imej
Gegar vaganza 4 akan berlangsung tak lama lagi. Hos Nabil Ahmad dan Jihan Musa. Pengkritik tetap Ramli MS. Berikut senarai lagu Konsert Pertama Gegar Vaganza 4 (29 Oktober)1) Aishah - Janji Manismu
2) Aqasha - Embun
3) Elyana - Tak Tercapai Akalmu
4) Ferhad - Kasih Berubah
5) Firman - Kehilangan
6) Haida - Zapin Usik Mengusik
7) Hazami - Mungkir Bahagia
8 ) Lan Kristal - Seragam Hitam
9) Liza Hanim - Siapa Sangka Siapa Menduga
10) Syura - Nazam Berkasih
11) Tia Jinbara - Farhana
12) Raja Azura - Hati Terkunci#JustInfo

Selamat pengantin baru Mia Namia dan Khairil Mazri

Imej
Alhamdulillah dengan 2 kali lafaz akhirnya kedua pasangan ini telah di ijab kabul. Saya wakil blogger dari produksi www.mizisempoi.com ingin mengucapkan sekalung perghargaan dan tahniah untuk korang berdua.Mereka rasanya bercinta dah lama mungkin namia ni jual mahal. Dengar cerita mereka bertemu pada event sepetang bersama blogger anjuran denaihati.com. Masa itu yeop wakil blog www.khairilmazri.com dan mia namia blog www.namiacinta.com tak silap. Semoga korang akan sentiasa bahagia ke jannah. Menempuhi onak duri dan hidup kemanisan yang penuh dengan warna warni. Tipulah kalau tak gaduh. Hehehe.

Nak genarate extra income secara online

Imej
Assalamualaikum & salam ceria,
Pertama sekali saya ucapkan terima kasih mengunjungi blog saya.3 ebook PERCUMA berkaitan FB Ads, Copywriting& Sales Strategy untuk tingkatkan jualan
bisnes anda.
Download & StudyIni adalah link download 3 panduan
PERCUMA tersebut.
+ Link ebook Fb Ads--> https://copyclancoach.com/adssecrets.pdf
+ Link ebook Copywriting--> https://copyclancoach.com/copysecrets.pdf
+ Link ebook Sales Strategy--> https://copyclancoach.com/salessecrets.pdf

Selain ebook tersebut, saya juga nak share pada mereka yang berminat untuk belajar dan kuasai ilmu buat duit secara online.Anda Nak Generate Extra Income RM200 hingga RM1000 sehari secara online?Saya telah sediakan 90% sistem yang akanberjalan secara auto untuk anda.
Jika berminat, dapatkan maklumat lengkap mengenai projek tersebut.--> https://copyclancoach.com/rm1000sehari.pdfPENTING! PENTING! PENTING!Anda digalakkan untuk sentiasa buka blog saya kerana selepas ini, anda bukansahaja akan menerima 3 ebook …

Potongan harga sebanyak rm100

Imej
Promosi terbaik dari go shop. Ada tv boleh beli. Kalau ada tv tapi xde duit x boleh beli jugak haha 😯😯😯Promosi sampai rm100 21 september sehingga 31 oktober. Macam mana tu. Ikuti langkah2 yg ditetapkan. Klik link di bawah. [KLIKSINI]