Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2017

Datuk Yusof Haslam marah anaknya

Imej
Pengarah dan penerbit Datuk Yusof Haslam bertekak dengan anaknya sendiri, Syafiq Yusof kerana filem Abang Long Fadil 2."Filem Abang Long Fadil 2 telah menjalani penggambaran pada penghujung 2015. Penggambaran berlangsung selama 65 hari."Banyak perkara yang berlaku ketika penggambaran filem ini dijalankan. Kadangkala, Syafiq mengambil masa yang lama untuk menyiapkan beberapa babak."Saya bertekak dengan Syafiq kerana babak pertarungannya mengambil masa enam hari untuk disiapkan. Saya tak faham kenapa Syafiq ambil masa terlalu lama."Namun begitu, segalanya berubah selepas saya melihat hasilnya. Saya sendiri terharu melihat hasil kerja Syafiq yang kemas dan babak tersebut benar-benar menjadi," kata Yusof kepada Astro.Kagum dengan hasil kerja anak sendiri, Yusof tidak menjangkakan Syafiq boleh menjadi pengarah serba boleh."Bermula dengan filem SAM yang mengangkat genre psycho thriller, Syafiq mencuba pelbagai genre filem. Kini, Syafiq tampil dengan filem aksi …

Uji minda

Imej
Sebelum anda tengok jawapan anda kena selesaikankan dulu antara pintu A,B,C dan D mana yang sampai ke puncak. Fikir dengan bijak.Jika anda kata A anda sebenarnya kurang bijak.Kalau anda kata B anda bijak tapi tak sepenuhnya bijak.Kalau anda kata C memang tak bijak langsung.Kalau kata D mungkin anda ada masalah keluarga.Kalau anda jawab A ngan B bijak sikit dari yang jawab B sahaja.Kalau anda jawab takde langsung anda orang yang malas berfikir.Kalau anda jawab A,B,C ngan D jawapan anda tepat anda memang seorang yang bijak.

Astro penyiar rasmi sukan sea 2017

Imej
KUALA LUMPUR 2017 29TH SEA Games (KL2017) on Astro TV and on its digital platforms from 14 August to 30 August 2017.Anda boleh saksikan siaran sukan sea di High Definition (HD) channels 802, 803, 804 and 805 HD di Astro TV and NJOI TV. Siaran langsung juga termasuk Astro GO and NJOI now, 8 channels percuma untuk semua pelanggan astro malaysia.Lee Choong Khay, Vice President of Astro Sports Business, berkata media akan memberi liputan luas untuk semua atlit, Astro percaya peminat sukan tanah air tidak akan lepaskan peluang ini.Sebagai penaja sukan SEA Games, Astro Arena meluaskan pasaran penaja semangat pada semua atlit secara sukarela untuk membangkitkan semangat #AyuhMalaysiaKu and #KitaSamaHero,”. Bagi yang tidak melanggan astro mereka boleh saksikan di saluran youtube iaitu www.youtube.com/astroarena

Inai tu brpe ringgit

Imej
Kesian nak beli inai tetapi duit tak cukup pulak. Kesian lain kali belajar habis dulu baru fikir nak beli inai ye dik 😕😕😕






Ingatkan ulser mulut rupanya canser lidah

Imej
Luahan menyayat hati dari seorang isteri di negara seberang mengenai kisah suaminya yang meninggal dunia akibat kanser lidah. Lebih menyedihkan, arwah suaminya itu pergi di usia muda pada umur 29 tahun dan kira-kira seminggu selepas hari jadinya pada 22/7/2017.Pada mulanya, arwah suaminya Andre Kurnia Farid hanya mengadu mengalami ulser di dalam mulutnya, namun telah berlarutan selama tiga minggu. Akhirnya, ujian mendapati sakitnya itu semakin teruk dan dia disahkan menghidapi kanser lidah. Luahan ini dialihbahasa melalui Facebook Rezy Selvia Dewi. (Kredit Nona.my/ Norzalina Mohd Alias)Selamat Jalan Suamiku “Mii, ulser dalam mulut abbi ni buat hilang selera makan.” Sepulangnya dari kerja, suamiku menolak untuk makan walaupun terhidang lauk ayam kegemaran.Setiap hari suami selalu mengeluh sakit ulser di atas lidahnya yang tak pernah sembuh. Sudah 2 minggu, tapi aku kurang menghiraukan keluhannya kerana fikir ia sekadar ulser biasa.“Mii, tadi di pejabat ada medical checkup, ini hasilnya…

Tak guna punya jantan

Imej
Seorang perempuan nak minta kerja cara baik tetapi lain pulak jadinya. Ingat outstation untuk urusan kerja. Ko ingat semua perempuan boleh beli dengan duit ke.Konon nak cari orang open minded sengan buat kerja katanya. Rupanya kerja sex. Nasib perempuan tersebut tak pergi interview. Harap lelaki ini berjaya di tangkap.

Nak yang hansem je

Imej
Amboi boleh tahan cita rasa dato vida kita ye. Nak yang hansem muda bergetah. Mentang-mentang ko kaya.Nak ala iras2 mat saleh katanya. Patutnya sedar diri da berumur ambik la ustad ke bimbing ke arah lebih baik. Bukan nak yang duniawi semata-mata. Apa pun good luck untuk dato vida. Yang penting bukan suami orang. Kalau nak pegang tangan hati2 lepas kawin. Jangan bawa anak orang ke pusat karaoke pulak ye.

Adab melawat ibu bayi ketika pantang

Imej
Ketika melawat anak dalam pantang .....Sedara 1 : Amboiii... tembamnya pipi macam kuih pau.... Sedara 2 : Tula... ni muka ikut ayah dia ni... hensemSedara 1 : Taklah... dia ikut mak dia.. cuba tengok betul2.. kulit gelap macam mak dia... Sedara 3 : Betullah... tapi hidung dia ikut ayah ni.... mancung... nasib tak macam mak dia.... Dahlah penat mengandung & lahirkan anak ni tak hilang lagi..... yang complain & datang sakitkan hati ni ramai pulak.... Nak melawat ibu & anak ketika berpantang ada adab dia.. ada cara dia.. Katakan mommy tak bersedia nak terima tetamu masa berpantang, mommy boleh untuk hanya 'cuba larikan diri' dengan bagi alasan... nak menyusu.... =)Kepada yang nak melawat orang dalam pantang... ini 10 adab... 1. Fikir keselesaan ibu - Ada sesetengah orang, bila tau saja sedara nak lahirkan anak, satu kapal turun hospital serbu. Sebab? nak meraikan bayi yang baru lahir. Tak salah sebenarnya. Yang jadi salah tu bila melepak lama tepi katil dengan ibu yan…

Kisah sebilah pisau

Imej
Kisah teladan untuk kita....Pada suatu hari di bulan Mac tepatnya 9hb. Sebuah hotel daerah Malang yang dulunya daerah ini dipanggil Maling didatangi seseorang.....Tamu    : "Apakah bilik no 39 kosong...?"Bellboy : "Kosong pak...!"Tamu    : "Boleh saya gunakan...?"Bellboy : "Tentu pak...!"Setelah memboking bilik tersebut si tamu bermaksud menemui manager hotel untuk minta 3 benda iaitu sebilah pisau berwarna hitam, benang putih panjang 59 cm dan warna orange 79 cm. Meskipun agak aneh tapi manager hotel bersedia memenuhi permintaan sang tamu... Tapi kerana hairan sang manager pun akhirnya tidur di bilik no. 40 tepat di sebelahnya. Diapun menunggu, tidak tidur. Akhirnya tepat tengah malam terdengar suara - suara aneh dari dalam bilik no 39. Terdengar suara merintih, piring pecah, dan benturan - benturan didinding...Setelah pagi si tamu pun berkemas menuju lobi hotel untuk cek out dan tak lupa memberi tips yang lumayan besar pada bellboy...Manager h…

Dato vida vs rani kulop

Imej
Dah takde cerita. Ada saje cite pasal dato vida ni. Kesian rani kulop kena bahan. Cari la cerita menarik sikit. Aku pun tak tau nak updated blog pasal apa. Suam2 kuku je blog ni.Kalau takde cerita nampak gaya kena tutup blog la nampak gayanya. Xde ke orang berminat nak buat review produk. Calling2 la aku. 😢😢😢