Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2017

Zurinjundi wedding planner penipu

Imej
KUALA LUMPUR – Viral di media sosial video seorang wanita yang juga merupakan wedding planner ‘diserang’ beberapa individu yang mendakwa mereka telah ditipu oleh wanita berkenaan sehingga mengalami kerugian ribuan ringgit.Difahamkan, kes ini mula tercetus apabila pihak Zurin Jundi Wedding Planner tidak melaksanakan amanah yang diberikan oleh pelanggan,
Nama dan Pakej…1.Amer =Jb..pakej 5k
2.Syuhada =Perak..pakej 5k
3.Noradilla :3k (pakej 1o k)
4.mira rembau 10k
5.yaya PJ – Pakej 15k (depo 4.5k)
6. Linda JB – pakej 10k (depo 5k)
7. Shida JB – pkej 10k (full paid)
8.fazlia JB-pakej 5k(full paid)
9. Aini kl – 7k πŸ˜”
10.mira JB – 5k
11.diana KL-5k
12. Nabila KL- pakej 5k (fully paid)
13. Aini Jb – pakej 10k (depo 5k)
14. Suhadah Puchong-pakej 10k full payment
15. Niesa seremban + pakej 10 k ( depo 3k?
16.Azyan Perak-Deposit 5k.pakej 10k all in.
17. Azlin port dickson pakej 10k, depo 2k
18.syira-peneng depo 3k
19. Dayana -perak depo 2k
20.syafikah- ampang: depo 5k pakej 10k
21 wyda shah alam…

Tanabalan berasal dari indonesia

Imej
Mesti ramai yang stress tak dapat tiket bola finalkan. Jangan risau korang boleh tengok secara percuma di tv. Kalau kat rumah korang ada tv la. Ada berita yang baru dapat tau tiket final bola malaysia lawan tailand dah habis. Sebab ada ulat tiket dah beli siap2. Esok hero kita Tanabalan akan turun beraksi menentang Tailand. Harap emas kita bawa pulang. Walaupun Tanabalan sebenarnya orang Indonesia. Tak percaya boleh tengok komen di bawah.

Kau takde mak ke

Imej
Sedih betul dengar perempuan ini komen di facebook. Rata-rata cerita macam takde mak pulak. Perempuan ini sengaja minta kena kecam dengan nitizen kot. Antara komen nitizen.Nurul zulkifli - ko ni anak lahir tabung uji ke.Alef - kurang kasih sayang kot dia ni.Syed - mungkin tengah piyed kita x tau.Kumaran - adakah emak sendiri yang uzur boleh cacatkan pemandangan.Hilmi - cayalah tanabalan hero malaysia sorry salah komen.

Merdeka merdeka sales

Imej
Sempena merdeka pada 31 ogos lazada akan membuat jualan kepada anda semua. Beli belah di lazada amat mudah. Tak perlu beratur, parking, minyak dan trafic jam. Barang pada lazada juga murah.Bagi blogger yang nak join kontest tersebut mudah sekali. Anda cuma copypaste bina tersebut. Dan klik link di bawah. Mana tau rezeki anda bawa pulang wang tunai dari lazada. Tarikh penyertaan 21 ogos sehingga 31 ogos.[KLIKSINI]

Semoga dosa dia diampunkan

Imej
Kesian nye ...yaa Allah.ampunkan lah dosa2 ia....[2:47 PTG 26/10/2016] asalamualaikum teman dan sahabat....dan terutama buat istiriku ank ank dan keluarga tersayang...ku pohon berjuta kemaafan kerana perkara yg kulakukan ini tak pernah terlintas utk ku lakukan...diharap jgn la orang ramai kecam dan hina isteri ank ank dan keluaga ku...ku amat tertekan dgn kerajaan yg zalim....kerana kes rokok yg nilai rampasannya hanya 160 aku akan dipennjarakan...ini kesalah pertama aku pada tahun 2012 ...br sekarang naik makamah....tarikh naik court kelmarin tp di.. tunda hari inii.....bulan 8 yg lepas aku dah kena kes yg sama iaitu juai rokok murah...yg nilai nya 200 ..hampir di reman semingu dan mujurla ada surat kematian ank ku yg ketiga... ku dikenakan jaminan 3 k.....kena bulan 2 naik court bulan 8 dan di hukum 4k atau 4 bulan penjara....ku setle 4 k dan duit pun jenuh hutang kawan.......ya aku mengaku salah perkara itu salah....tp hukumannyaaa tak setimpal....yg pengarah tibai berjutaa boleh l…

Bubar kahwin tanpa jatuh talak

Imej
Untuk sesiapa yang keliru atau curious mengenai kes pembubaran perkahwinan ini, disini saya sertakan serba sedikit sumber dari jakim. Harap membantu serba sedikit untuk orang awam faham 😊😊😊Faraq: Bubar kahwin tanpa jatuh talakFaraq berasal daripada perkataan faraqa dan kata terbitannya ialah tafriq yang bermaksud perkahwinan dipisahkan atau dibubarkan.Pada sudut istilah, faraq yang digunakan di dalam kitab fiqah membawa maksud pemisahan atau pembubaran bagi perkahwinan sama ada melalui talak dan selainnya.Namun, dalam sistem perundangan Islam di Malaysia, perkataan faraq digunakan bagi merujuk kepada sesuatu pembubaran perkahwinan bukan melalui talak.Asas pengambilan hukumFaraq sering disebut dalam kitab fiqah dan selalunya ia dikaitkan dengan kesan daripada perkahwinan yang tidak sah.Ia berbeza dengan talak rajie (cerai yang boleh dirujuk) kerana pembubaran perkahwinan melalui talak adalah disebabkan tiada persefahaman dan seumpamanya, sedangkan faraq disebabkan rukun perkahwinan …

Thanabalan hero Malaysia

Imej
N. Thanabalan beraksi cemerlang dengan menjaringkan dua gol untuk membantu skuad bola sepak B-22 negara menumbangkan pesaing terkuatnya, Myanmar, 3-1 dalam perlawanan Kumpulan B, Sukan SEA Ke-29 di Stadium Shah Alam, malam ini.  Ia kemenangan ketiga berturut-turut Malaysia tanpa sebarang kekalahan selepas menewaskan Brunei 2-1 dan Singapura 2-1, sekaligus menyamai sembilan mata dimiliki Myanmar, dengan skuad negara mempunyai baki satu perlawanan menentang Laos.Irfan Zakaria mencetuskan amaran awal terhadap pintu gol pelawat yang dikawal Sann Sat Naing pada pertengahan separuh masa pertama.Pada minit ke-33, Thanabalan menghadirkan keceriaan buat penyokong Malaysia apabila dalam kedudukan terbaik untuk menyudahkan peluang terbuka di depan gol.Selang dua minit, stadium sekali lagi gamat selepas Safawi Rasid pula berjaya menanduk masuk umpanan S. Kumaahran untuk meletakkan Malaysia dalam kedudukan selesa.Sekalipun berkelebihan dua gol, Malaysia tidak mengendurkan serangan pada separuh ked…

Burger nasi lemak

Imej
Bagi yang inginkan sedikit kelainan anda boleh cuba burger nasi lemak. Nampak macam menarik. Nasi lemak dalam roti burger.Saya belum cuba lagi. Mungkin akan cuba. Rasa pedas2 lemak santan. Kat mana ada jual ye.

Datuk Yusof Haslam marah anaknya

Imej
Pengarah dan penerbit Datuk Yusof Haslam bertekak dengan anaknya sendiri, Syafiq Yusof kerana filem Abang Long Fadil 2."Filem Abang Long Fadil 2 telah menjalani penggambaran pada penghujung 2015. Penggambaran berlangsung selama 65 hari."Banyak perkara yang berlaku ketika penggambaran filem ini dijalankan. Kadangkala, Syafiq mengambil masa yang lama untuk menyiapkan beberapa babak."Saya bertekak dengan Syafiq kerana babak pertarungannya mengambil masa enam hari untuk disiapkan. Saya tak faham kenapa Syafiq ambil masa terlalu lama."Namun begitu, segalanya berubah selepas saya melihat hasilnya. Saya sendiri terharu melihat hasil kerja Syafiq yang kemas dan babak tersebut benar-benar menjadi," kata Yusof kepada Astro.Kagum dengan hasil kerja anak sendiri, Yusof tidak menjangkakan Syafiq boleh menjadi pengarah serba boleh."Bermula dengan filem SAM yang mengangkat genre psycho thriller, Syafiq mencuba pelbagai genre filem. Kini, Syafiq tampil dengan filem aksi …

Uji minda

Imej
Sebelum anda tengok jawapan anda kena selesaikankan dulu antara pintu A,B,C dan D mana yang sampai ke puncak. Fikir dengan bijak.Jika anda kata A anda sebenarnya kurang bijak.Kalau anda kata B anda bijak tapi tak sepenuhnya bijak.Kalau anda kata C memang tak bijak langsung.Kalau kata D mungkin anda ada masalah keluarga.Kalau anda jawab A ngan B bijak sikit dari yang jawab B sahaja.Kalau anda jawab takde langsung anda orang yang malas berfikir.Kalau anda jawab A,B,C ngan D jawapan anda tepat anda memang seorang yang bijak.

Astro penyiar rasmi sukan sea 2017

Imej
KUALA LUMPUR 2017 29TH SEA Games (KL2017) on Astro TV and on its digital platforms from 14 August to 30 August 2017.Anda boleh saksikan siaran sukan sea di High Definition (HD) channels 802, 803, 804 and 805 HD di Astro TV and NJOI TV. Siaran langsung juga termasuk Astro GO and NJOI now, 8 channels percuma untuk semua pelanggan astro malaysia.Lee Choong Khay, Vice President of Astro Sports Business, berkata media akan memberi liputan luas untuk semua atlit, Astro percaya peminat sukan tanah air tidak akan lepaskan peluang ini.Sebagai penaja sukan SEA Games, Astro Arena meluaskan pasaran penaja semangat pada semua atlit secara sukarela untuk membangkitkan semangat #AyuhMalaysiaKu and #KitaSamaHero,”. Bagi yang tidak melanggan astro mereka boleh saksikan di saluran youtube iaitu www.youtube.com/astroarena

Inai tu brpe ringgit

Imej
Kesian nak beli inai tetapi duit tak cukup pulak. Kesian lain kali belajar habis dulu baru fikir nak beli inai ye dik πŸ˜•πŸ˜•πŸ˜•






Ingatkan ulser mulut rupanya canser lidah

Imej
Luahan menyayat hati dari seorang isteri di negara seberang mengenai kisah suaminya yang meninggal dunia akibat kanser lidah. Lebih menyedihkan, arwah suaminya itu pergi di usia muda pada umur 29 tahun dan kira-kira seminggu selepas hari jadinya pada 22/7/2017.Pada mulanya, arwah suaminya Andre Kurnia Farid hanya mengadu mengalami ulser di dalam mulutnya, namun telah berlarutan selama tiga minggu. Akhirnya, ujian mendapati sakitnya itu semakin teruk dan dia disahkan menghidapi kanser lidah. Luahan ini dialihbahasa melalui Facebook Rezy Selvia Dewi. (Kredit Nona.my/ Norzalina Mohd Alias)Selamat Jalan Suamiku “Mii, ulser dalam mulut abbi ni buat hilang selera makan.” Sepulangnya dari kerja, suamiku menolak untuk makan walaupun terhidang lauk ayam kegemaran.Setiap hari suami selalu mengeluh sakit ulser di atas lidahnya yang tak pernah sembuh. Sudah 2 minggu, tapi aku kurang menghiraukan keluhannya kerana fikir ia sekadar ulser biasa.“Mii, tadi di pejabat ada medical checkup, ini hasilnya…

Tak guna punya jantan

Imej
Seorang perempuan nak minta kerja cara baik tetapi lain pulak jadinya. Ingat outstation untuk urusan kerja. Ko ingat semua perempuan boleh beli dengan duit ke.Konon nak cari orang open minded sengan buat kerja katanya. Rupanya kerja sex. Nasib perempuan tersebut tak pergi interview. Harap lelaki ini berjaya di tangkap.

Nak yang hansem je

Imej
Amboi boleh tahan cita rasa dato vida kita ye. Nak yang hansem muda bergetah. Mentang-mentang ko kaya.Nak ala iras2 mat saleh katanya. Patutnya sedar diri da berumur ambik la ustad ke bimbing ke arah lebih baik. Bukan nak yang duniawi semata-mata. Apa pun good luck untuk dato vida. Yang penting bukan suami orang. Kalau nak pegang tangan hati2 lepas kawin. Jangan bawa anak orang ke pusat karaoke pulak ye.

Adab melawat ibu bayi ketika pantang

Imej
Ketika melawat anak dalam pantang .....Sedara 1 : Amboiii... tembamnya pipi macam kuih pau.... Sedara 2 : Tula... ni muka ikut ayah dia ni... hensemSedara 1 : Taklah... dia ikut mak dia.. cuba tengok betul2.. kulit gelap macam mak dia... Sedara 3 : Betullah... tapi hidung dia ikut ayah ni.... mancung... nasib tak macam mak dia.... Dahlah penat mengandung & lahirkan anak ni tak hilang lagi..... yang complain & datang sakitkan hati ni ramai pulak.... Nak melawat ibu & anak ketika berpantang ada adab dia.. ada cara dia.. Katakan mommy tak bersedia nak terima tetamu masa berpantang, mommy boleh untuk hanya 'cuba larikan diri' dengan bagi alasan... nak menyusu.... =)Kepada yang nak melawat orang dalam pantang... ini 10 adab... 1. Fikir keselesaan ibu - Ada sesetengah orang, bila tau saja sedara nak lahirkan anak, satu kapal turun hospital serbu. Sebab? nak meraikan bayi yang baru lahir. Tak salah sebenarnya. Yang jadi salah tu bila melepak lama tepi katil dengan ibu yan…

Kisah sebilah pisau

Imej
Kisah teladan untuk kita....Pada suatu hari di bulan Mac tepatnya 9hb. Sebuah hotel daerah Malang yang dulunya daerah ini dipanggil Maling didatangi seseorang.....Tamu    : "Apakah bilik no 39 kosong...?"Bellboy : "Kosong pak...!"Tamu    : "Boleh saya gunakan...?"Bellboy : "Tentu pak...!"Setelah memboking bilik tersebut si tamu bermaksud menemui manager hotel untuk minta 3 benda iaitu sebilah pisau berwarna hitam, benang putih panjang 59 cm dan warna orange 79 cm. Meskipun agak aneh tapi manager hotel bersedia memenuhi permintaan sang tamu... Tapi kerana hairan sang manager pun akhirnya tidur di bilik no. 40 tepat di sebelahnya. Diapun menunggu, tidak tidur. Akhirnya tepat tengah malam terdengar suara - suara aneh dari dalam bilik no 39. Terdengar suara merintih, piring pecah, dan benturan - benturan didinding...Setelah pagi si tamu pun berkemas menuju lobi hotel untuk cek out dan tak lupa memberi tips yang lumayan besar pada bellboy...Manager h…

Dato vida vs rani kulop

Imej
Dah takde cerita. Ada saje cite pasal dato vida ni. Kesian rani kulop kena bahan. Cari la cerita menarik sikit. Aku pun tak tau nak updated blog pasal apa. Suam2 kuku je blog ni.Kalau takde cerita nampak gaya kena tutup blog la nampak gayanya. Xde ke orang berminat nak buat review produk. Calling2 la aku. 😒😒😒