Posts

Showing posts from July, 2017

Hina sangatkah jadi badut

Image
Seorang jejaka Terengganu meluahkan rasa kesal selepas tugasnya sebagai seorang penghibur yang menyarungkan kostum badut dan Ultraman dihina oleh seorang individu.

Menggunakan nama Badut Terengganu di laman Facebook, jejaka itu meluahkan rasa kecewa menerusi sebuah entri di laman sosial tersebut.

Dia memuat naik sekeping screen shot yang memaparkan komen seorang wanita yang menganggap pekerjaannya sebagai satu tindakan yang memalukan masyarakat Terengganu.

"Hina sangat ke kerja badut dengan Ultraman? Sampai dilabelkan buat malu orang Terengganu. Sedih mentaliti Terengganu masih begini," tulis jejaka tersebut.

Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan pendapat wanita itu. Netizen juga menyeru agar jejaka tersebut tidak melayan komen pedas tersebut dan meneruskan kerjayanya kerana rezeki yang diperoleh adalah halal.

Ayie Anuar: Be strong bro... Mulut orang kita tak boleh jaga..

Salehuddin Muhmad: Tak payah layanlah orang gitu.. Kurang kasih sayang tu.

En Rayy: Teruskan usaha murni…

Manusia tanpa tangan dan kaki

Image
Beliau dilahirkan tanpa tangan dan kaki. Tetapi beliau masih mampu tersenyum. Beliau tetap meneruskan kehidupan seperti orang normal. Tidak pernah sekali kecatatan beliau menjadi sebab beliau gagal dalam kehidupan.Nick Vujicic telah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Sekarang beliau giat memberi motivasi kepada semua pelajar. Beliau akan beri ceramah kisah hidupnya selama dua hari di Malaysia. Bagaimana beliau boleh mencapai kejayaan hingga kini.Bagi yang masih belum mengenali beliau anda boleh pergi ke youtube untuk menonton sendiri video motivasi beliau cuma taip nama beliau nick vujicic dan anda boleh rasai sendiri kehidupan nick vujicic dan keluarga. Atau datang sendiri ke One World Hotel Petaling Jaya.Maklumat atucara:-
Date: 29th July 2016 – 30th July 2016
Time: 9am – 8.30pm
Venue: One World Hotel Petaling JayaSumber

Sanggup bayar astro dari makan

Image
Begitulah salah seorang individu asnaf. Beliau telah berjaya memohon zakat atas alasan tidak mampu. Tetapi rumahnya masih ada tv dan piring astro yang dilanggan setiap bulan.Apabila buat siasatan di dapati beliau terlibat dalam program e-kasih anjuran astro yang dibekalkan piring astro percuma dan decoder percuma.Walaupun beliau berjaya menerima brim dari kerjaan dan berjaya mendapat elaun sara hidup zakat. Mengambil keputusan tidak bekerja kerana sukar dapat kerja kerana lewat usia.Lembaga zakat selangor tidak berpuas hati kerana pakej langganan beliau sebulan rm50. Dan meminta individu berkenaan kurangkan pakej astro atau langgan njoi sahaja bagi mendapat bantuan zakat selangor seterusnya.

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Image
Rasanya belum terlambat kalau saya join ye. Peraturan telah di patuhi seperti yang di amanahkan oleh permohonan besar raja2. Doakan kak mia bagi saya rm10 duit raya ye hehe. Nak join klik link di bawah. Patuhi terma dan syarat.Link
http://www.mialiana.com/2017/07/segmen-blogwalking-raya-2017-mialianacom.html

Rm6000 voucher petronas setahun

Image
Jangan lepaskan peluang ini. Dengan isian minima rm30 anda mungkin berpeluang memenangi voucher petronas bernilai rm6000 tempoh sah 1 tahun. Bagaimana caranya ikuti langkah di bawah.Step 1: Make a petrol or diesel purchase of at least RM30* at any Petronas outlet nationwide.
Step 2: Get your receipt and take note of the Tax Invoice Number.
Step 3: Send an SMS to 39993 as per the following format: PETRONAS [space] the amount of your petrol/diesel purchase [comma] Tax Invoice Number [comma] your full name as per your IC
Example: PETRONAS 30,000000123456789,Yiew Kem Win40 pemenang akan dipilih rugi kalau tak cuba. Orang nak bagi kita ambil lah kan.Selanjutnya
[KLIKSINI]

DOA KEPADA BLOGGER SURIA LEKATLEKIT

Image
Salah seorang kakak blogger kita telah disaman atas sebab tulis produk yang bahaya dgn lampiran bukti. Juga diluluskan oleh KKM.Sebagai blogger dan suri rumah mencari pendapatan dari blogger rasanya tidak adil sama sekali seperti difitnah. Saya menyeru kepada rakan blogger share untuk membantu beliau.Apa yang mampu dilakukan hanya iringan doa dari kawan-kawan untuk membela diri dengan kos peguam terlalu tinggi dan tak masuk akal. Saya doakan agar blogger suria lekatlekit akan sukses selalu.Bagi yang sudi membantu boleh klik link di bawah. Kalau mereka lawan dengan duit kita lawan dengan doa. Insyallah kemenangan berpihak pada kita.Artikel penuh
Klik sini

Alfatihah cikgu siti rohana

Image
Salam Takziah. Cikgu Siti Rohana Redzuan(Sesi petang) smk bandar putra telah meninggal dunia, semalam jam 8 malam. Bersendirian dgn 2 anak di rumah. Dijumpai pada jam 8 malam oleh suami selepas pulang kerja. Dia baru lepas bersalin. Anak nya kedua baru 48 hari. Ceaser. Katanya pendarahan tempat dia ceaser
Masa jumpa, anaknya yang baby nangis dah sampai tak keluar suara.Anaknya yang pertama masih menyusu badan umur 1 tahun 8 bulan juga bersama ibunya yang telah meninggal dalam rumah. sebab lapar sgt masa ayah dia balik masing-masing nangis sampai muntah2.Husbandnya balik rumah gelap. Baru tgk anak isteri semua atas katil tak buka lampu pukul 8 malam. Tak pasti pukul berapa arwah meninggal. Mungkin dah lama.😰 mohon share kisah cikgu sekolah anak di smk banda putra semalam.. mungkin ada yg mengenali arwah.

Salah ke saya nak melawat kubur arwah

Image
Seorang sahabat islam berkongsi gambar  kubur arwah ayahnya di laman sosial dengan berbaju melayu sampin sempena hari raya baru-baru ini. Ayahnya yang tidak sempat memeluk islam dan meninggal dengan agama kristian. Ramai nitizen yang memuji sikap beliau sebagai seorang anak yang cukup menghormati kedua ibu bapa. Ada juga yang tidak kurang mengeji kerana berpakaian baju melayu hanya untuk menunjuk.Sebagai umat islam perlulah taat kepada ibu bapa sebab mereka adalah amanah kita. Kita sebagai anak jangan lupakan pengorbanan mereka membesarkan kita dari kecil hingga sekarang walaupun mereka bukan beragama islam sekalipun.  Semoga gambar sahabat islam kita ini yang baru memeluk islam kita doakan dalam keadaan baik.

Miskin bukan penghalang

Image
"Queen of Katwe" merupakan sebuah kisah yang amat menyentuh perasaan. Kehidupan seorang wanita muda bernama Fiona yang tinggal dalam serba serbi kekurangan.Berdasarkan sebuah kisah benar di mana Fiona telah berjaya mengubah tanggapan masyarakat sebuah perkampungan di Uganda yang terpencil telah dinobatkan sebagai juara wanita dunia kejohanan catur peringkat antarabangsa.Kejayaan ini mengubah tanggapan masyarakat dan perjalanan hidup Fiona. Siapa sangka beliau boleh berjaya menewaskan semua wakil dari negara lain dan membuktikan walaupun hidup serba kekurangan tetapi itu bukan penghalang. Bagi peminat catur Malaysia anda boleh saksikan sebuah kisah benar Queen of Katwe yang bakal ditanyangkan di saluran astro pada 10 july 2017 pukul 10 malam channel 413 SD dan channel 433 HD.