Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2017

Anak saya ada dua pusar

Imej
“Tolong Ambil Tahu, Anak Yg Ada 2 Pusar Ni Sebenarnya Anak . . .”, Wanita Ini Terkejut Besar Apabila Doktor Terkenal Tanah air Dedahkan Kenapa Anak Ada 2 Pusar Buat Ramai Terpana!#~Perasan tak ada individu yang mempunyai satu pusar pada rambut. Ada yang mempunyai dua pusar pada rambut.
#Anak yang mempunyai dua pusar dikatakan agak nakal sikit, susah nak diuruskan, sukar untuk difahami, dan agak degil sekali. Anak saya yang sulung mempunyai dua pusar di kepalanya.#Memang sebegitulah sifat semulajadinya, tambahan lagi sangat petah bercakap, banyak bertanya yang perlu kita jawab, adakalanya atuk, nenek dan pakcik dan makcik sangat pening melayannya. Namun begitu sangat mudah diuruskan jika kena dengan gaya dan perlu banyak memuji nak memujuk anak.#Menurut Dato’ Fadzilah Kamsah lagi, sifat Individu yang mempunyai dua pusar sebenarnya sangat banyak akal, banyak idea, dan sangat bijak.

Astro beli page siakap keli

Imej
Persaingan yang sihat lepas tv3 atau syarikat media prima membeli page 8share ngan ohbulan kini tiba syarikat gergasi astro melaburkan sayap yang lebih luas beli page siakap keli.Kalau anda salah seorang peminat viral anda pasti tau apa itu page siakap keli. 1 pos siakap keli boleh dapat purata like mesti 100 ke atas. Kalau nak iklan untuk viral pula siakap keli tawarkan satu iklan viral pos harga rm5000 satu pos. Jumlah like page juga sangat banyak.Mungkin anda fikir kenapa astro ambik page siakap keli. Mungkin astro dah fikir jangka panjang. Adalah sebab tu. Sama-sama kita nantikan.Semoga persaingan ini dapat menaikkan lagi industri tanah ari di Malaysia. Kini astro memiliki 32 jenama produk antaranya seperti syarikat majalah, berita, radio dan juga syarikat tv. Sumber

Siapakah Zuraini Binti Abdul Khalid dan MPV ?

Imej
Siapakah Zuraini Binti Abdul Khalid dan MPV ?Zuraini Binti Abdul Khalid atau Ani Zonneveld adalah seorang anak Malaysia yang kini menetap di AS. Beliau merupakan salah seorang pengasas Masjid Ibnu Rushd-Goethe (masjid liberal) di Berlin, German.Bukanlah sesuatu yang baharu untuk beliau bertindak ‘ganjil’ dan bertentangan dengan ajaran Islam kerana dia sendiri merupakan Presiden dan pengasas kepada sebuah persatuan yang ditaja Barat (Zionis antarabangsa) iaitu Muslims for Progressive Values (MPV).Bersama rakan-rakannya yang lain, mereka mengasaskan sebuah masjid liberal di tingkat 3 di sebuah gereja Protestan di Berlin, German.Di antara amalan sesat mereka adalah :1-Wanita menjadi imam solat berjamaah dan solat jumaat bersama jamaah yang bercampur-baur lelaki dan wanita.2-Membenarkan orang ramai daripada semua latar belakang untuk masuk dan menggunakan masjid tersebut melainkan kepada wanita yang menutup aurat(wajib buka aurat)3-Mengamal dan mempromosikan kebebasan amalan seksual (LGBT…

Promosi ramadhan raya

Imej
Dapatkan barangan promosi terbaik dari lazada.com.my promosi ramadhan raya. Diskaun sehingga 90%. Pasti raya anda lebih bergaya dengan lazada.Riang ria raya promosi dari 16 jun hingga 30 jun. Harga barang yang amat berpatutan. Jom klik www.lazada.com.my

Peringatan terbaik anak perempuan

Imej
Rupa-rupanya anaknya ditangkap tidak hadir ke sekolah, tetapi telah keluar bersama lelaki. Anaknya jua telah mengaku kepada guru bahawa beliau telah berzina.Namun dia percaya anaknya tidak melakukan apa-apa. Tak sampai peringkat zina.‘Dia tak tahu doktor. Dia tak faham. Mungkin sekadar sentuh-sentuh dia fikir sudah melakukan. Dia ni bukannya pandai.Saya rasa dia tak buat doktor. Dia tak tahu..”Saya minta wanita itu keluar dan saya bersemuka dengan anaknya.Ternyata anak yang ‘tidak pandai’ ini telah melakukan zina sejak di Tingkatan 1-tanpa disedari ibubapa. Dengan ramai lelaki.Berbagai bangsa. Berbagai umur.Dia tidak kelihatan seperti anak nakal dan liar. Dia kelihatan baik dan ya, mungkin sedikit naif-atau bodoh seperti kata ibunya.Namun di sinilah lelaki-lelaki jahat mula memasukkan jarumnya.Saya tanyakan bagaimana permulaannya. Saya tanyakan apakah beliau menonton video lucah.Lalu dia menceritakan kepada saya awal mula penglibatannya menjadi seorang ‘pelacur’.Tinggal di kawasan Kam…

Tak laku pun produk review blog

Imej
" Kenapa tak ramai pon yang whatsapp dan beli lepas awak buat review kat blog ? "Satu soalan ditanya dan ianya adalah kebiasan yang aku terima selepas membuat review dan promosi di blog mahupun media sosial. Hurm.. Aku tau.. mereka harapkan ada jualan selepas membuat review dan juga promosi di blog blog untuk mengembalikan modal mereka. tapi tak terfikirkah mereka , jika blogger berkemampuan begitu yakni dengan sekali promote di platform mereka.. lebih baik mereka keluarkan produk mereka sendiri dan jual ! Penat weh nak promote produk orang dan tengok orang tu kaya rayaaa ! Blogger, kais pagi makan pagi.. Jadi tikus makmal pun ye gak. Kena cuba setiap produk produk.. mempertaruhkan usus , buah pinggang untuk mencuba produk produk yang dikeluarkan dan kemudian mendapatkana kepercayaan rakan rakan followers untuk membelinya ! Fuhhhhh... Aku tak kisah soal harga. Boleh bertolak ansur terutamanya usahawan kecik yang tidak bermodal besar. Tapi jika mereka beranggapan selepas aku …

PAKAR CETAK TSHIRT ANDA

Imej
Dapatkan baju terbaik dari Auditra Production. Auditra  Printing  dan  Embroidery. "PAKAR  CETAK TSHIRT  ANDA"  - Kami  menyediakan  servis  cetak  &  sulam  tshirt  yang  cepat  dan  berkualiti  dengan  harga  yang  murah  dan  kompetatif. Perkhidamatan  kami  meliputi  ; ► Cetak  &  Sulam  Tshirt
► Custom  Made  Tshirt
► Baju  Koperat
► Jaket  Varsiti
► Jersi  Pasukan
► Bunting  Banner
► Flyers  /  Business  Card ✄ KEISTIMEWAAN KAMI  AUDITRA PRINTING ✄ ====================================+  Khidmat  design  tshirt  secara  PERCUMA.
+  Berpengalaman  lebih  2  tahun  dalam  industi  tshirt  printing.
+  Harga  yang  murah  dan  berpatutan.Harga  yang  murah  dan  berpatutan.
+  Kualilti  printing  adalah  yang  terbaik  dan  berkualiti.
+  Minimum  order yang  sangat  rendah  serendah  2  helai.
+  SERVIS  PENGHANTARAN  ke  seluruh  Malaysia KELEBIHAN TEMPAH DENGAN KAMI  :
●  tidak  perlu  pening  nak  buat  design. ●  tidak  perlu  ke  kedai  sendiri.
●…

Soalan pecah kepala

Imej
Soalan Pecah Kepala Bulan RamadhanTeka Nama Kuih👇        1. 🚹+4⃣+🍌=
2. 🚘+🚛+🅿+🆙=
3.💩+🐥=
4.💡+💋+❌+🆖=
5.🐜+🚛+💋+🐸=
6.🅱+🅾+♏💥=
7.💩+⛽= 
8.🅱+🆖+🚘=
9.1⃣+🍬=
10.🍞+⏰+🏃=
11.🍞+☕+9⃣=
12.💉+💉+®+🍤=
13.🐓+🌳=
14.💉+💉+👕+👦=
15.🐨+🐮+👞+🆖=
16.👞+2⃣+💃=
17.👸+🛀=
18.🔥+🌂+Ⓜ=Jawapan       1. 🚹+4⃣+🍌= lepat pisang
2. 🚘+🚛+🅿+🆙= keripup
3.💩+🐥= tahi itik
4.💡+💋+❌+🆖= pulut panggang
5.🐜+🚛+💋+🐸=seri muka
6.🅱+🅾+♏💥= bom
7.💩+⛽= tahi minyak
8.🅱+🆖+🚘= bingka
9.1⃣+🍬=sagu
10.🍞+⏰+🏃=roti jala
11.🍞+☕+9⃣=roti canai
12.💉+💉+®+🍤= cucur udang
13.🐓+🌳=akok
14.💉+💉+👕+👦=cucur badak
15.🐨+🐮+👞+🆖=bengkang
16.👞+2⃣+💃=kasturi
17.👸+🛀= puteri mandi
18.🔥+🌂+Ⓜ=apam

Review sistem guru online

Imej
https://www.sistemguruonline.mySGO ialah website pendidikan yang sangat berguna untuk para guru, ibubapa dan murid-murid yang bersekolah di sekolah rendah dari tahun 1 hinggalah UPSR tahun 6 begitu juga yang di sekolah menengah tingkatan 1 hingga tingkatan 5 termasuk PT3 dan SPM.Rugi kalau tak tak cuba. Soalan analisa peperiksaan yang wajib untuk anak anda klik sekarang. Untuk keretangan lanjut.https://www.sistemguruonline.my

Bunuh anak sebab stress

Imej
Pelik betul manusia zaman sekarang sanggup bunuh anak tu. Orang macam ini patut ke tali gantung. Mengikut rekod bapa dia penagih dadah emak pula perompak memang sesuai la sangat. Kalau stress pun jangan la anak jadi mangsa. Anak yang umur 9 tahun tak tau apa ko bunuh. Link di bawah boleh klik.https://m.facebook.com/astroawani/posts/10154508101985965

Tempahan kuih raya

Imej
Adakah anda ingin mencari kuih raya untuk dibeli. Adakah anda terlalu sibuk dengan tugas hari-hari Kalau ada cara mudah kenapa perlu bersusah payah. Kan banyak kuih raya dan kerepek boleh beli. Kalau ada duit semua boleh jadi. Jadi tak reti nak beli ke.